To bardzo kruchy i cieniutki spód do tarty. Możecie go wykorzystać do słodkich jaki i wytrawnych wypieków.
Deser w paski
To bardzo prosty w przygotowaniu deser. Doskonale sprawdzi się na imprezach dla dzieci. Polecam!
Syrniki
Pierwszy raz syrniki jadłam wiele lat temu. Podano je z „sosikiem” ze świeżych truskawek, zmiksowanych z cukrem i odrobiną kwaśnej śmietany.
Polecam na leniwe niedzielne śniadanie 🙂
Sernik z malinami
Granola
Uwielbiam domową granolę….jest lekko słodka i chrupiąca. Pysznie smakuje z jogurtem, owocami sezonowymi… polana miodem. Śniadanie idealne.
Można ją też potajemnie wyjadać ze słoika… 🙂
Eton Mess
Jeśli lubicie owoce, bitą śmietanę i bezy – polubicie też Eton Mess 🙂
Gofry
Jednego możemy zjeść z cukrem pudrem, drugiego z dżemem, trzeciego z bitą śmietaną i owocami, czwartego z lodami waniliowymi i polewą malinową, a piątego ze wszystkim naraz jeśli damy radę 🙂
Konfitura z płatków róży
Prawdziwy rarytas. To taka konfitura, która powinna mieć w piwnicy wyjątkowe miejsce 🙂