CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Deser w paski

Galaretki paski 1b

To bardzo prosty w przygotowaniu deser. Doskonale sprawdzi się na imprezach dla dzieci. Polecam!

SKŁADNIKI:

  • galaretka z czarnej porzeczki
  • galaretka pinacolada
  • galaretka agrestowa

Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Jako pierwszą wlać do kubeczków galaretkę z czarnej porzeczki. Kiedy przestygnie – wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje – nalewać kolejne warstwy.

ŚMIETANOWA OZDOBA:

  • 100 ml śmietany kremówki 36%
  • 100 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku)

Śmietanę kremówkę, serek mascarpone  i cukier puder umieścić w misie miksera. Ubić, do powstania gęstego i sztywnego kremu. Szprycą nakładać na galaretki.

Smacznego!

Dodaj komentarz