SKŁADNIKI NA SPÓD:
- 220g mąki
- 70g cukru lub ksylitolu
- 150g zimnego masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z powyższych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części (40% i 60%) i schłodzić w lodówce.
MASA SEROWA:
- 750g twarogu
- 150g cukru lub ksylitolu
- 1 jajko
- 1 budyń waniliowy (proszek)
- cukier waniliowy
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
OWOCE:
- 500g malin
WYKONANIE:
Z lodówki wyjąć większą część ciasta i wylepić nią dno i boki formy. Na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu ułożyć maliny i zetrzeć na nie na tarce pozostałą część ciasta.
Piec 45-50 minut na 180 stopni.
Podawać oprószone cukrem pudrem.
Smacznego!