CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Wegańskie lody truskawkowo-bananowe

Dziś coś dla Lodożerców. I to w wersji fit. Bez cukru, bez mleka…z zaledwie 4 składników. A takie dobre. Dzielę się z Wami przepisem na wegańskie lody truskawkowo-bananowe. Już niebawem zacznie się sezon na truskawki, więc przepis napewno Wam się przyda. Polecam!

SKŁADNIKI:

  • 400g truskawek (mogą być mrożone)
  • 2 banany
  • 250ml gęstego mleczka kokosowego
  • 3 łyżki syropu klonowego (możecie dodać więcej, jeśli wolicie słodsze lody)
  • mini szczypta soli

WYKONANIE:

Warstwa 1: Truskawki obrać, umyć i zblendować na gładki mus z 1 łyżką syropu klonowego.

Warstwa 2: Banany zblendować z mleczkiem kokosowym, 2 łyżkami syropu klonowego i szczyptą soli.

Warstwa 3: Połączyć połowę warstwy 1 i połowę warstwy 2.

Nałożyć poszczególne warstwy w dowolnej kolejności do foremek do lodów i włożyć do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.

A potem już tylko pojadać 🙂

Smacznego!

Dodaj komentarz