FIT PRZEPISY, OBIADY, POST DR EWY DĄBROWSKIEJ, POSTNE PRZEPISY, PRZEPISY

Post dr Ewy Dąbrowskiej – Kalafior po indyjsku

SKŁADNIKI:

  • 1 kalafior
  • 0,5 cukini
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 0,5 łyżeczki garam masala
  • 1 płaska łyżeczka kurkumy
  • sól, pierz

WYKONANIE:

Kalafior podzielić na małe różyczki, cukinię, cebulę i pomidory pokroić kostkę, czosnek obrać.

Do szerokiego garnka lub wyższej patelni wlać odrobinę wody i wrzucić przygotowane warzywa. Następnie wycisnąć przygotowany czosnek, posolić, dodać pozostałe przyprawy i dusić całość na małym ogniu kilka minut. Kiedy kalafior będzie miękki potrawa jest gotowa.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz