DETOX, LISTA DOZWOLONYCH PRODUKTÓW, POST DR EWY DĄBROWSKIEJ

Post dr Ewy Dąbrowskiej – dozwolone produkty

Post dr Ewy Dąbrowskiej - dozwolone produkty

Warzywa liściaste:

Różne rodzaje sałat (roszponka, rukola, rzymska, lodowa, czerwona), szpinak, seler naciowy, natka pietruszki, jarmuż, botwinka, rzeżucha, koper, zioła

Warzywa korzeniowe:

Marchewka, seler, pietruszka, chrzan, burak, rzodkiew biała, rzodkiew czarna, rzepa, kalarepa, rzodkiewki

Warzywa cebulowe:

Cebula, por, czosnek

Warzywa psiankowate:

Papryka, pomidor

Warzywa kapustne:

Kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, kalafior, brokuł, brukselka, kalarepa

Warzywa dyniowate:

Cukinia, ogórki, dynia, kabaczek (dynia i kabaczek w małych ilościach)

Owoce:

Jabłka, grejpfruty, cytryny

(kiwi, granat, pomarańcza, porzeczki, wiśnie, jagody, maliny, śliwki, borówka amerykańska – należy stosować w ilościach śladowych – dla poprawy smaku lub dekoracji)

 

Dodaj komentarz