Witajcie, dziś mam dla Was kolejną propozycję na niedzielne śniadanie – tortillę z jajek. Danie wygląda wyjątkowo wykwintnie a jest naprawdę proste do wykonania. Serdeczne polecam!
SKŁADNIKI NA TORTILLE (ok. 6 sztuk)
- 4 jajka
- 4 łyżki wody
- sól,pieprz
- świeże, posiekane zioła (bazylia, oregano, szczypiorek, pietruszka)
WYKONANIE:
Do miski wbić jajka, dodać wodę, sól i pieprz, posiekane zioła i wszystko zmiksować. Na małym ogniu rozgrzać patelnię wlać 1/6 masy jajecznej, tak aby pokryła dno patelni cienką warstwą.Podgrzewać aż masa się zetnie, następnie przewrócić omlet na drugą stronę. Po kilkunastu sekundach zdjąć z patelni.
DO PODANIA:
- różne rodzaje sałat (lodowa, roszponka, rukola)
- kawałek świeżego ogórka
- pomidor pokrojony w plasterki
- kawałek papryki żółtej i czerwonej pokrojonych na małe kawałki
- cebula pokrojona w krążki
- kawałek grillowanego filetu drobiowego może być z tego przepisu lub kilka plasterków szynki
- świeże zioła
WYKONANIE:
Na gotowe tortille układajcie warzywa, mięsko, posypcie ziołami, solą, pieprzem i … SMACZNEGO!