Dziś śródziemnomorskie kanapeczki…. z hummusem, pomidorami, fetą i zatarem. Na śniadanie, na kolację, na przekąskę. Pyszne, zdrowe i sycąca. Serdecznie polecam!
SKŁADNIKI:
- 2 kromki ulubionego pieczywa
- 0,5 szklanki hummusu (z tego przepisu)
- 3 łyżki posiekanej pietruszki
- 0,5 szklanki pomidorków koktajlowych pokrojonych na mniejsze kawałki
- 1/4 ogórka pokrojonego w kostkę
- 1 cebulka dymka drobno posiekana (biała i zielona część)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki pokruszonego sera feta
- 2 łyżeczki zataru (opcjonalnie)
WYKONANIE:
W misce wymieszać pokrojone pomidory, ogórka, pietruszkę, dymkę, oliwę i sok z cytryny.
Chleb podpiec w tosterze na złoty kolor. Rozłożyć równomiernie hummus, sałatkę warzywna, posypać pokruszoną fetą i zatarem.
Smacznego!