DODATKI I PRZEKĄSKI, PRZEPISY, ŚNIADANIA

Kanapki z hummusem, pomidorami i fetą

Dziś śródziemnomorskie kanapeczki…. z hummusem, pomidorami, fetą i zatarem. Na śniadanie, na kolację, na przekąskę. Pyszne, zdrowe i sycąca. Serdecznie polecam!

SKŁADNIKI:

  • 2 kromki ulubionego pieczywa
  • 0,5 szklanki hummusu (z tego przepisu)
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • 0,5 szklanki pomidorków koktajlowych pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 1/4 ogórka pokrojonego w kostkę
  • 1 cebulka dymka drobno posiekana (biała i zielona część)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki pokruszonego sera feta
  • 2 łyżeczki zataru (opcjonalnie)

WYKONANIE:

W misce wymieszać pokrojone pomidory, ogórka, pietruszkę, dymkę, oliwę i sok z cytryny.

Chleb podpiec w tosterze na złoty kolor. Rozłożyć równomiernie hummus, sałatkę warzywna, posypać pokruszoną fetą i zatarem.

Smacznego!