CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Eton Mess z mango i marakują

Namawiam Was dziś na przepyszny deser Eton Mess. Chrupiące bezy, bita śmietana, puree z mango i owoc marakui… pyszności, które można przygotować w czasie kiedy gotuje się woda na kawę 🙂

SKŁADNIKI:

  • 500ml śmietanki 30-36%
  • 100g bez
  • 1 duże mango
  • 4 owoce marakui
  • 1-2 łyżki cukru pudru

WYKONANIE:

Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Bezy odrobinę pokruszyć (to zależy jakie duże kupicie, mają mieć kawałki na kęsa). Mango obrać, oddzielić od pestki i zmiksować na gładkie puree lub pokroić w kostkę. Owoce marakui przekroić na pół.

Przygotować 4 szklanki. Do każdej układać warstwy: bita śmietana, bezy, mango, łyżka miąższu marakui.

Podawać natychmiast.

Smacznego!