DODATKI I PRZEKĄSKI, PRZEPISY, ŚNIADANIA

Hummus z oliwkami i fetą

Hummus z oliwkami i fetą to moja propozycja na leniwe, niedzielne śniadanie. Do tego koniecznie ciepłe, chrupiące pieczywo… i jeszcze ktoś, kto to wszystko przyniesie do łóżka 🙂 Namawiam!

SKŁADNIKI:

  • hummus (TUTAJ PRZEPIS)
  • 1 szklanka oliwek
  • 100g sera feta
  • 1 szklanka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 1/2 szklanki świeżej pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cayenne
  • zmielony sumak (opcjonalnie)
  • do podania: świeże pieczywo

WYKONANIE:

Na półmisek wyłożyć hummus, przekrojone pomidorki koktajlowe, oliwki, pokruszony ser feta, posiekaną pietruszkę. Całość polać oliwą z oliwek, posypać pieprzem cayenne oraz zmielonym sumakiem. Podawać ze świeżym pieczywem.

Smacznego!