CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Kokosanki

Kokosanki

Kokosanki lub jak mówią niektórzy „kokosowianki” 🙂  z wierzchu są chrupiące a w środku miękkie i delikatne. Polecam wszystkim amatorom „Coconut Song”…

SKŁADNIKI:

  • 200g wiórków kokosowych
  • 50g masła
  • 2 białka
  • 120g drobnego cukru
 WYKONANIE:
 Masło roztopić w garnku. Dodać wiórki kokosowe i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Masę białkową delikatnie wmieszać szpatułką do kokosa.
Blachę do pieczenia wyłożyć  papierem.
Masę wykładać na blachę łyżką, pozostawiając odstępy.
Piec około 15 minut (do lekko złotego koloru) w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!

 

Dodaj komentarz