Warzywa w sosie curry to pyszne i sycące danie, dobre na chłodne dni. Koniecznie podajcie je posypane świeżą kolendrą. Polecam!
SKŁADNIKI:
- 500g kalafiora
- 3-4 ziemniaki
- 400ml mleka kokosowego
- 1 łyżka pasty curry (polecam żółtą)
- 1 łyżeczka kurkumy
- 200-250ml bulionu warzywnego
- łyżka oleju
WYKONANIE:
Kalafiora podzielić na mniejsze kawałki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim pastę curry i kurkumę. Następnie wlać mleko kokosowe i bulion. Wymieszać, doprawić solą. Do gotującego sosu włożyć kalafior i ziemniaczki. Dusić na małym ogniu około 15 minut (warzywa mają być miękkie). Podawać posypane świeżą kolendrą.
Smacznego!
Martyna
23 lipca 2021Dziękuję za fajny, prosty przepis. Ile, mniej więcej, porcji wychodzi z podanej ilości składników?
Pozdrawiam,
MH