DANIA NA CIEPŁO, PRZEPISY

Warzywa w sosie curry

Warzywa w sosie curry1

Warzywa w sosie curry to pyszne i sycące danie, dobre na chłodne dni. Koniecznie podajcie je posypane świeżą kolendrą. Polecam!

SKŁADNIKI:

  • 500g kalafiora
  • 3-4 ziemniaki
  • 400ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka pasty curry (polecam żółtą)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 200-250ml bulionu warzywnego
  • łyżka oleju

WYKONANIE:

Kalafiora podzielić na mniejsze kawałki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim pastę curry i kurkumę. Następnie wlać mleko kokosowe i bulion. Wymieszać, doprawić solą. Do gotującego sosu włożyć kalafior i ziemniaczki. Dusić na małym ogniu około 15 minut (warzywa mają być miękkie). Podawać posypane świeżą kolendrą.

Smacznego!

One Comments

  • Martyna

    23 lipca 2021

    Dziękuję za fajny, prosty przepis. Ile, mniej więcej, porcji wychodzi z podanej ilości składników?
    Pozdrawiam,
    MH

Dodaj komentarz