Dziś dzielę się z Wami przepisem na naprawdę szybkie ciasto z wiśniami. Możecie użyć świeżych lub mrożonych wiśni. Podajcie je jeszcze ciepłe z kulką lodów waniliowych….
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 180g masła
- 2/3 szklanki cukru lub ksylitolu
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 700g wypestkowanych wiśni lub malin (mogą być mrożone)
- 2 łyżki budyniu waniliowego
WYKONANIE:
Mąkę, płatki owsiane, masło, cukier oraz proszek do pieczenia i sól wyrobić na ciasto o konsystencji kruszonki.
Wypestkowane owoce mieszać z budyniowym proszkiem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć połowę ciasta, następnie owoce i na to drugą połowę ciasta.
Piec około 45-50 minut na 180 stopni.
Smacznego!