Hummus z oliwkami i fetą to moja propozycja na leniwe, niedzielne śniadanie. Do tego koniecznie ciepłe, chrupiące pieczywo… i jeszcze ktoś, kto to wszystko przyniesie do łóżka 🙂 Namawiam!
SKŁADNIKI:
- hummus (TUTAJ PRZEPIS)
- 1 szklanka oliwek
- 100g sera feta
- 1 szklanka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 1/2 szklanki świeżej pietruszki
- oliwa z oliwek
- pieprz cayenne
- zmielony sumak (opcjonalnie)
- do podania: świeże pieczywo
WYKONANIE:
Na półmisek wyłożyć hummus, przekrojone pomidorki koktajlowe, oliwki, pokruszony ser feta, posiekaną pietruszkę. Całość polać oliwą z oliwek, posypać pieprzem cayenne oraz zmielonym sumakiem. Podawać ze świeżym pieczywem.
Smacznego!