Dziś na kolację pyszna frittata z przepisu Ewy Chodakowskiej. Bardzo smaczna, z zielonymi warzywami i bazylią. Polecam!
SKŁADNIKI:
- 100g twarogu
- 2 jajka
- 50g cukini (ok 1/3 sztuki)
- 150g brokułów
- 60g pora (ok 1/2 małej sztuki)
- szczypta soli
- bazylia – kilka listków
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- 0,5 łyżeczki czarnuszki
do podania: kawałek czerwonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, drobno posiekana pietruszka lub szczypiorek
WYKONANIE:
Wszystkie warzywa posiekaj na mniejsze kawałki. Wymieszaj je z mielonym twarogiem i jajkiem. Przypraw, dodaj czarnuszkę i dokładnie połącz składniki. Naczynia żaroodporne wysmaruj olejem i wyłóż masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) około 15-20 minut, aż masa się zetnie.
Udekoruj czerwoną papryką i ziołami.
Smacznego!