DANIA NA CIEPŁO, PRZEPISY, ŚNIADANIA

Frittata

fittata-new-1

Dziś na kolację pyszna frittata z przepisu Ewy Chodakowskiej. Bardzo smaczna, z zielonymi warzywami i bazylią. Polecam!

SKŁADNIKI:

  • 100g twarogu
  • 2 jajka
  • 50g cukini (ok 1/3 sztuki)
  • 150g brokułów
  • 60g pora (ok 1/2 małej sztuki)
  • szczypta soli
  • bazylia – kilka listków
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 0,5 łyżeczki czarnuszki

do podania: kawałek czerwonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę, drobno posiekana pietruszka lub szczypiorek

WYKONANIE:

Wszystkie warzywa posiekaj na mniejsze kawałki. Wymieszaj je z mielonym twarogiem i jajkiem. Przypraw, dodaj czarnuszkę i dokładnie połącz składniki. Naczynia żaroodporne wysmaruj olejem i wyłóż masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) około 15-20 minut, aż masa się zetnie.

Udekoruj czerwoną papryką i ziołami.

Smacznego!

Przepis pochodzi z TEJ strony