Namawiam Was dziś na przepyszny deser Eton Mess. Chrupiące bezy, bita śmietana, puree z mango i owoc marakui… pyszności, które można przygotować w czasie kiedy gotuje się woda na kawę 🙂
SKŁADNIKI:
- 500ml śmietanki 30-36%
- 100g bez
- 1 duże mango
- 4 owoce marakui
- 1-2 łyżki cukru pudru
WYKONANIE:
Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Bezy odrobinę pokruszyć (to zależy jakie duże kupicie, mają mieć kawałki na kęsa). Mango obrać, oddzielić od pestki i zmiksować na gładkie puree lub pokroić w kostkę. Owoce marakui przekroić na pół.
Przygotować 4 szklanki. Do każdej układać warstwy: bita śmietana, bezy, mango, łyżka miąższu marakui.
Podawać natychmiast.
Smacznego!