DODATKI I PRZEKĄSKI, PRZEPISY

Deska Serów No.2

Dziś inspiracja na doskonały, karnawałowy poczęstunek. Deska Serów… w wyrafinowanym wydaniu, bo z trzema kultowymi serami, długo dojrzewającą szynką oraz suszonymi figami… Nalejcie sobie po lampce ulubionego wina i… zapraszam!

SKŁADNIKI:

  • 100g sera Gruyere
  • 100g sera Cheddar
  • 100g sera Roquefort
  • 50g Prosciutto w cienkich plasterkach
  • 100g twardego salami pokrojonego w plasterki
  • 1 bagietka
  • kiść winogron
  • 1 chrupiące jabłko
  • garść suszonych fig
  • garść migdałów (u mnie bez skórki)
  • 1 łyżka dżemu malinowego
  • 2 łyżki dżemu żurawinowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka serka śmietankowego

Smacznego!