SKŁADNIKI:
- 0,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki orzechów włoskich (drobno posiekanych)
- 100g masła
- 1/4 szklanki mleka (może być roślinne)
- 1/4 szklanki cukru lub ksylitolu
WYKONANIE:
Masło rozpuść razem z mlekiem (nie gotować) Wymieszać mąkę i płatki.
Do ciepłego mleka z masłem dodać cukier, poczekać aż się rozpuści, następnie dodać płatki z mąką i dokładnie wymieszać.
Całość podgrzewać na małym ogniu ok. 2 minuty, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i dodać posiekane orzechy.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować małe, płaskie ciasteczka i układać na blaszkę.
Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.
Smacznego!