CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Biszkopt

Biszkopt

To mój pierwszy przepis na biszkopt.  Jest szybki, prosty i zawsze się udaje! Polecam 🙂

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki kartoflanki
  • 3/4 szklanki maki krupczatki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

WYKONANIE:

Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z cukrem. Następnie nadal ubijając masę mikserem dodawać po 1 żółtku.

Na koniec delikatnie wmieszać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia (ja robię to łyżką).

Masę bardzo delikatnie przełożyć do tortownicy, wyrównać górę.

Piec 15-18 minut na 180 stopni (do suchego patyczka)

Smacznego!

Tort truskawkowy

 

Dodaj komentarz