Kotlety ziemniaczane z tego przepisu są chrupiące i pachną cała plejadą ziół. Możecie je zjeść jako samodzielne danie z dowolnymi sosami lub podać jako dodatek do niedzielnego obiadu. Polecam je zrobić właśnie teraz kiedy zielenina jest najpyszniejsza 🙂
SKŁADNIKI:
- 600g ugotowanych ziemniaków
- 2 spore cebule drobno posiekane
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 szklanka posiekanej zieleniny (szczypiorek, koperek i pietruszka)
- 2 jajka
- 6 łyżek pogniecionych płatków kukurydzianych + do obtoczenia
- sól i pieprz
- masło klarowane do smażenia
WYKONANIE:
Wszystkie składniki połączyć do otrzymania gładkiej masy. Formować zgrabne kotlety, obtaczać w rozgniecionych płatkach kukurydzianych i smażyć na rumiano na maśle klarowanym.
Podawać ze sosem czosnkowym lub innym ulubionym.
Smacznego!