DANIA NA CIEPŁO, DODATKI I PRZEKĄSKI, PRZEPISY

Bezglutenowe kotlety ziemniaczane

kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane z tego przepisu są chrupiące i pachną cała plejadą ziół. Możecie je zjeść jako samodzielne danie z dowolnymi sosami lub podać jako dodatek do niedzielnego obiadu. Polecam je zrobić właśnie teraz kiedy zielenina jest najpyszniejsza 🙂

SKŁADNIKI:

  • 600g ugotowanych ziemniaków
  • 2 spore cebule drobno posiekane
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 szklanka posiekanej zieleniny (szczypiorek, koperek i pietruszka)
  • 2 jajka
  • 6 łyżek pogniecionych płatków kukurydzianych + do obtoczenia
  • sól i pieprz
  • masło klarowane do smażenia

WYKONANIE:

Wszystkie składniki połączyć do otrzymania gładkiej masy. Formować zgrabne kotlety, obtaczać w rozgniecionych płatkach kukurydzianych i smażyć na rumiano na maśle klarowanym.

Podawać ze sosem czosnkowym lub innym ulubionym.

Smacznego!