Te cudowne bezglutenowe, owsiane ciasteczka możecie zjadać bez wyrzutów sumienia. Są zdrowe, pożywne i można je zrobić w kilka minut!
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
- 3 łyżki pasty tahini
- 2 duże jabłka
- 4 łyżki miękkiego masła
- garść posiekanych migdałów
- 3-4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
WYKONANIE:
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Do miski wsyp płatki owsiane, dodaj starte jabłka, tahini, cynamon, masło, miód i sól. Składniki dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z masy formuj cienkie ciasteczka i zapiekaj około 20-25 minut, do lekkiego zarumienienia.
Smacznego!