CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Bezglutenowe ciasteczka owsiane

bezglutenowe-ciasteczka-owsiane

Te cudowne bezglutenowe, owsiane ciasteczka możecie zjadać bez wyrzutów sumienia. Są zdrowe, pożywne i można je zrobić w kilka minut!

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
  • 3 łyżki pasty tahini
  • 2 duże jabłka
  • 4 łyżki miękkiego masła
  • garść posiekanych migdałów
  • 3-4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

WYKONANIE:

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Do miski wsyp płatki owsiane, dodaj starte jabłka, tahini, cynamon, masło, miód i sól. Składniki dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z masy formuj cienkie ciasteczka i zapiekaj około 20-25 minut, do lekkiego zarumienienia.

Smacznego!