DODATKI I PRZEKĄSKI, PRZEPISY

Klopsiki w occie

klopsiki w occie

Przepis na klopsiki w occie dostałam wiele lat temu. I jakoś nie mogłam sobie wyobrazić jak mogą smakować klopsiki w occie… a teraz nie mogę sobie wyobrazić jak można nie mieć na nie przepisu 🙂 Więc dzielę się nim z Wami, bo jest tego wart.

ZALEWA:

  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu
  • płaska łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
  • cebula pokrojona w krążki
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Smażymy malutkie klopsiki z mięsa mielonego (z około 500g mięsa) i zalewamy gorącą zalewą.

Klopsiki najsmaczniejsze są po 2-3 dniach.

Przechowywać w lodówce.

Smacznego!

Dodaj komentarz