CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Ciastka owsiane

Ciastka owsiane

SKŁADNIKI:

  • 0,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki orzechów włoskich (drobno posiekanych)
  • 100g masła
  • 1/4 szklanki mleka (może być roślinne)
  • 1/4 szklanki cukru lub ksylitolu

WYKONANIE:

Masło rozpuść razem z mlekiem (nie gotować) Wymieszać mąkę i płatki.

Do ciepłego mleka z masłem dodać cukier, poczekać aż się rozpuści, następnie dodać płatki z mąką i dokładnie wymieszać.

Całość podgrzewać na małym ogniu ok. 2 minuty, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i dodać posiekane orzechy.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować małe, płaskie ciasteczka i układać na blaszkę.

Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz