Bez kategorii

Kalendarz przetworów

PRZETWORY W MAJU:

  • rabarbar
  • szczaw
  • szparagi
  • młode pędy sosny
  • mniszek lekarski
  • kwiaty dzikiej róży
  • pokrzywa

PRZETWORY W CZERWCU:

  • truskawki
  • poziomki
  • czereśnie
  • szpinak
  • młode buraczki z liśćmi
  • kwiaty czarnego bzu
  • młody koperek

PRZETWORY W LIPCU:

  • jagody
  • porzeczki
  • agrest
  • morele
  • orzechy włoskie (nalewki i syropy)
  • kalarepa
  • fasolka szparagowa
  • groszek
  • ogórki

PRZETWORY W SIERPNIU:

  • ogórki
  • jeżyny
  • maliny
  • owoce czarnego bzu
  • mirabelki wiśnie
  • brzoskwinie
  • pomidory
  • cukinia, patison, kabaczek
  • kurki
  • borówki
  • gruszki
  • mirabelki

PRZETWORY WE WRZEŚNIU:

  • jabłka
  • śliwki
  • winogrona
  • aronia
  • jarzębina
  • kalafior
  • papryka
  • owoce dzikiej róży
  • marchew

PRZETWORY W PAŹDZIERNIKU:

  • gruszki
  • pigwa
  • owoce dzikiej róży
  • kapusta
  • grzyby
  • buraki
  • brukselka

PRZETWORY W LISTOPADZIE:

  • żurawina
  • dynia
  • buraki

PRZETWORY W GRUDNIU

  • pomarańcze

Dodaj komentarz