CIASTA I DESERY, PRZEPISY

Muffiny czekoladowe II

Muffinki czekoladowe II

SKŁADNIKI:

  • 300g mąki
  • 150g masła
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 160ml mleka
  • 2 łyżki kakao
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • tabliczka czekolady mlecznej
  • tabliczka czekolady białej

WYKONANIE:

Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki. Masło roztopić i ostudzić.

Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiać do miski. Dodać cukier i cukier waniliowy.

Jajka zmiksować z mlekiem, przestudzonym masłem i połączyć z suchymi składnikami.

Masę włożyć do papilotek do 3/4 wysokości, na wierzch układać  kawałki czekolady.

Piec około 20-25 minut na 180 stopni.

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz